Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdrolspelers: Ahoy-directeur Jolanda Jansen, winnaar Duncan Laurence en wethouder Said Kasmi. Hij gaat morgen naar Hilversum om het Rotterdamse bidbook af te leveren. ,,We voldoen aan alle eisen.’’ © AD

Songfestival-wethouder Kasmi vol vertrouwen: ‘Rotterdam gaat organisatie verleiden’

Het is officieel: Rotterdam gaat voor het Eurovisie Songfestival. Verantwoordelijk wethouder Said Kasmi (D66, toerisme) slaakt een zucht van verlichting nu de gemeenteraad in overgrote meerderheid ‘ja’ heeft gezegd tegen de komst van het mega-evenement naar de Maasstad. De deur staat nu wijd open voor Europa’s gouden keeltjes, volgend jaar mei in Ahoy.

Ja, hij maakt overuren. En ja, de spanning is groot. Maar aan Kasmi, een van de tien wethouders in Rotterdam, is niet te zien dat hij de Maasstad klaarstoomt voor een van de grootste happenings die de stad ooit over de vloer heeft gehad. Even draaide hij vandaag tijdens de stemming over het Songfestival om en schoot hij met zijn mobieltje een plaatje van het ‘scorebord’ in de raadzaal: 37 vóór, en 8 tegen. Op zich een opvallende uitslag, omdat daar doorgaans 23-22 prijkt als een collegevoorstel wordt afgetikt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (41%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
5602 stemmen