Volledig scherm
PREMIUM
Voor Aleksandra Andersen is de Noorse Zeemanskerk aan de Westzeedijk haar nieuwe thuis. © Sanne Donders

Aleksandra woont in Noorse Zeemanskerk: ‘Ik zal mensen nooit dwingen te geloven’

Songfestival gezichtenHet Eurovisie Songfestival is hét moment om de veelkleurigheid van Rotterdam te vieren. In mei komen 41 landen samen in de Maasstad, maar dat is de rest van het jaar niet anders. Tijd om onze mede-Rotterdammers te bevragen over hun geboorteland. Vandaag: Aleksandra Andersen uit Noorwegen.

Het is eerder alsof ze in Noorwegen woont dan in Rotterdam, als je ziet waar Aleksandra Andersen (20) haar dagen slijt. Een bijzonder onderkomen heeft ze, in de Noorse kerk aan de Westzeedijk in Rotterdam. Daar werkt ze sinds september en ze heeft er ook een slaapkamer bemachtigd. Wonen in een kerk alleen al is op zijn minst uitzonderlijk te noemen. Maar de Noorse Zeemanskerk ligt ook nog eens op een prachtplek, bij de ingang van Het Park. 

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam