Rotterdam kent Aron Leevi Thrastarson nog niet goed. Hij staat het meeste van de tijd in de keuken. De architectuur waardeert hij wel.
Volledig scherm
PREMIUM
Rotterdam kent Aron Leevi Thrastarson nog niet goed. Hij staat het meeste van de tijd in de keuken. De architectuur waardeert hij wel. © Sanne Donders

Aron Leevi verruilde IJsland voor Rotterdam om in een sterrenrestaurant te werken

SongfestivalgezichtenHet Eurovisie Songfestival is hét moment om de veelkleurigheid van Rotterdam te vieren. In mei komen 41 landen samen in de Maasstad, maar dat is de rest van het jaar niet anders. Tijd om onze mede-Rotterdammers te bevragen over hun geboorteland. Vandaag: Aron Leevi Thrastarson uit IJsland. 

Quote

Het is bizar hoe goed Juliën is, want hij is nog jong

Aron Leevi Thrastarson

De 25-jarige Aron Leevi Thrastarson woont nog maar acht weken in Rotterdam, maar voelt zich nu al helemaal thuis. Niet dat hij heel veel meekrijgt van de stad. Bijna al zijn tijd besteedt hij in de keuken van restaurant Parkheuvel, het tweesterrenrestaurant aan Het Park. De jonge chef verruilde zijn thuisland IJsland maar wat graag voor een kans in zo’n vooraanstaand restaurant. 

,,Ik leer zoveel. Het is fantastisch om met zo’n team te werken. Het is net een familie. En Erik van Loo en zijn zoon Juliën zijn geweldig. Het is bizar hoe goed Juliën is, want hij is nog jong. Het is best stressvol om in de keuken van Parkheuvel te staan, want je wil goed presteren. Maar juist door die stress leer je het meest. Ik ben erg dankbaar voor deze kans.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam