Oren Solomon mist het eten in Israël. Daar at hij wekelijks met familie zoals in Nederland alleen met kerst gegeten wordt. Omdat hij van koken houdt, maakt hij de traditionele gerechten van zijn familie in zijn keuken in Kralingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oren Solomon mist het eten in Israël. Daar at hij wekelijks met familie zoals in Nederland alleen met kerst gegeten wordt. Omdat hij van koken houdt, maakt hij de traditionele gerechten van zijn familie in zijn keuken in Kralingen. © Sanne Donders

‘Rotterdam en Tel Aviv zijn vrije steden waar je het gevoel hebt dat alles mogelijk is’

SongfestivalgezichtenHet Eurovisie Songfestival is hét moment om de veelkleurigheid van Rotterdam te vieren. In mei komen hier 41 landen samen, maar dat is de rest van het jaar niet anders. Tijd om onze mede-Rotterdammers te bevragen over hun geboorteland. Vandaag: Oren Solomon uit Israël.

Hij wil het niet over politiek hebben, zegt hij van tevoren aan de telefoon als de afspraak voor het interview gemaakt wordt. Als je uit Israël komt gaat het nooit niét over politiek, weet de 32-jarige Oren Solomon. Maar dit interview gaat niet over het conflict tussen de Israëliërs en de Palestijnen. Dit interview gaat over hem. Over hoe hij opgroeide in een kibboets waar nog geen duizend mensen woonden en hoe de liefde hem naar Kralingen bracht. En vooruit, misschien een heel klein beetje over politiek.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam