Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Vitkovic werkt aan de Boompjes. Ze houdt van het water en de Erasmusbrug. Extra speciaal vindt ze de Servische en Nederlandse vlaggen die er hangen. © Sanne Donders

‘Servië moet het goed doen op het Songfestival, dat helpt om de wonden te helen’

Songfestival gezichtenHet Eurovisie Songfestival is hét moment om de veelkleurigheid van Rotterdam te vieren. In mei komen 41 landen hier samen, maar dat is de rest van het jaar niet anders. Tijd om onze mede-Rotterdammers te bevragen over hun geboorteland. Vandaag: Sandra Vitkovic uit Servië.

In Servië ligt de lat altijd hoog. Waar je ook bent en wat je ook doet, je doet je best. En de controle houden, daar houden Serviërs ook van. ,,In Nederland zeggen ze: meedoen is belangrijker dan winnen. Nou, wij vinden het wel fijn als we winnen.” Sandra Vitkovic (43) grinnikt. Ze is een trotse vrouw als ze praat over haar geboorteland. Maar ook als ze praat over haar man, kinderen, carrière en leven in Rotterdam. 

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam