Volledig scherm
Shanta Mayadunne. © Screenshot YouTube

Sri Lankaanse tv-chef en dochter onder doden hotelaanslagen

UpdateDe eerste namen van de dodelijke slachtoffers van de hotelaanslagen in Sri Lanka zijn bekend. Onder hen bevinden zich de bekende en gerespecteerde televisiechef Shantha Mayadunne en haar dochter, melden Sri Lankaanse media.

Shantha Mayadunne genoot met dochter Nisanga en andere familieleden in het Shangri-La Hotel in Colombo, de grootste stad van Sri Lanka, van een Paasontbijt op het moment van de explosie. Die dochter plaatste vanmorgen vlak voor de aanslag nog een selfie met haar familie op social media. 

Shanta Mayadunne was een bekende Sri Lankaanse dankzij haar kookprogramma op de staatszender ITN (Independent Television Network). De kookshow was de eerste in zijn soort. De ervaren kokkin en televisiepersoonlijkheid runde ook haar eigen kookschool waar moeders en dochters zich ruim 100 recepten uit onder andere de Indiase, Chinese keuken eigen konden maken. 

Zelfmoordterrorist

Bij de aanslag in het Shangri-La Hotel kwam ook een vrouw uit India om het leven. Het is nog niet duidelijk of de aanslag in het 5-sterrenhotel het werk was van een zelfmoordterrorist maar alles wijst wel in die richting. 

In het eveneens 5-sterren tellende Cinnamon Grand Hotel in Sri Lanka's grootste stad bracht een zelfmoordterrorist de explosieven op zijn lichaam tot ontploffing in een rij wachtenden voor het Paasontbijtbuffet. 

,,Hij ging naar het begin van de rij en blies zichzelf op”, vertelde een hotelmedewerker aan AFP. ,,Een van de slachtoffers die ter plekke overleden, was de hotelmanager die de gasten begroette. Het was totale chaos.’

Staatsburger

Volgens andere hotelmedewerkers was de zelfmoordterrorist een Sri Lankaanse staatsburger die gisteren een kamer boekte in het hotel en er sindsdien verbleef. De ontploffing vond plaats omstreeks 08.30 uur plaatselijke tijd, ongeveer hetzelfde tijdstip als dat van de andere twee explosies in de nabijgelegen hotels Kingsbury en Shangri-La.