Volledig scherm
Een van de explosies vond plaats in een hotel tegenover de dierentuin van Colombo. © Twitter

Zelfmoordterrorist doodt drie politiemensen in Colombo

UpdateIn de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo hebben opnieuw twee explosies plaatsgevonden. Het waren de zevende en achtste ontploffingen in korte tijd. Ze eisten volgens de politie minstens drie  mensenlevens.

Het gaat om drie politiefunctionarissen, meldt de Sri Lankaanse nieuwszender News 1st. Ze kwamen om het leven toen ze een huis binnengingen in Orugodawatta, een noordelijke voorstad. 

Zelfmoordterrorist 

In de woning bevond zich een verdachte. Die blies zichzelf op, verklaarde de politie tegenover een fotograaf van persbureau AFP die kort daarna arriveerde. Door de explosie stortte het plafond in. De drie politiemensen waren op slag dood.

De zevende aanslag werd volgens de politie gepleegd in een hotel tegenover de dierentuin in de zuidelijke voorstad Dehiwala. Sommige bronnen spreken over een ontploffing in de ontvangsthal van het hotel. Iemand zou zichzelf hebben opgeblazen. Volgens de Sri Lanka Guardian gebeurde dit in een guesthouse vlakbij de dierentuin, die per direct werd gesloten.

Een ooggetuige verklaarde tegenover een plaatselijke televisiezender enkele lichaamsdelen en een hoofd te hebben zien liggen bij het hotel.  

Door zes eerdere explosies in kerken en luxe hotels zijn zeker 189 doden en vierhonderd gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zouden 35 buitenlanders zijn, onder wie ook Nederlanders.