Volledig scherm
Dennis Johnsen tijdens de oefenwedstrijd tussen Buitenpost en sc Heerenveen (1-16). © ProShots

Ajax pikt Noorse aanvaller Johnsen (19) op bij Heerenveen

SC Heerenveen raakt het Noorse talent Dennis Johnsen kwijt. De 19-jarige aanvaller vertrekt, onder voorbehoud van medische keuring, naar Ajax en zal later vandaag een contract in Amsterdam ondertekenen.

Johnsen kwam in de zomer van 2015 over van Rosenborg BK en leek dit seizoen op weg naar zijn doorbraak bij sc Heerenveen. De aanvaller had nog een éénjarig contract in Friesland, maar wilde zijn aflopende verbintenis niet verlengen. Johnsen speelde nooit in de hoofdmacht van sc Heerenveen, maar kwam wel tot 36 duels (12 goals) voor Heerenveen onder 19 en acht wedstrijden (twee treffers) voor Jong Heerenveen. Hij speelde daarin voornamelijk als linksbuiten. 

Heerenveen betreurt het vertrek van Johnsen naar Amsterdam. Technisch manager Gerry Hamstra: ,,Het is enorm jammer dat een talent als Dennis vertrekt, nog voordat hij zijn debuut heeft gemaakt. Als club hebben we er alles aan gedaan om hem te behouden, maar helaas bleek dit niet mogelijk. Hoewel we hem liever langer in Friesland hadden zien spelen, wensen wij hem het allerbeste toe bij Ajax."

Volledig scherm
Dennis Johnsen. © Dijkstra b.v.