Volledig scherm
Davinson Sánchez. © Photo News

Davinson Sánchez ontbreekt in selectie Ajax

Davinson Sánchez ontbreekt vanavond in de selectie van Ajax voor het uitduel met Heracles. De Colombiaanse verdediger, die fit is, wordt vanwege de transferperikelen door trainer Marcel Keizer buiten de ploeg gehouden. Sánchez staat nadrukkelijk in de belangstelling van Tottenham Hotspur.

Ajax heeft een bod van 40 miljoen euro op de Colombiaan geweigerd. Sánchez kreeg bovendien een verbeterd contract aangeboden. Het is nog niet bekend waarom Sánchez ontbreekt. Mogelijk is er bij Ajax een hoger bod op de verdediger binnen gekomen. De Colombiaan kan zelf ook zijn zinnen op een transfer hebben gezet. Ajax heeft als politiek dat spelers die in de belangstelling staan, buiten de selectie worden gehouden. Vorig seizoen hield Ajax Jasper Cillessen buiten de ploeg, nadat FC Barcelona interesse had getoond.

Sánchez wordt vanavond in Almelo vervangen door Mitchell Dijks. Hij start als linksback omdat Nick Viergever naar het centrum van de defensie moet verhuizen. 
Marcel Keizer: ,,Natuurlijk wil ik graag dat Sánchez blijft'', zei de coach. ,,Maar ik wil alleen spelers mee die 100 procent focus hebben op Heracles tegen Ajax."