Volledig scherm
Marcel Keizer © Getty Images

Keizer: Dit is niet de eerste mokerslag van het seizoen

Ajax kreeg vanavond in het zo prille seizoen opnieuw een flinke dreun te verwerken. Heracles Almelo was in het Polman Stadion verrassend met 2-1 te sterk voor de ploeg van Marcel Keizer.

,,Het is een enorme mokerslag en niet de eerste", vertelde Keizer bij Fox Sports. ,,We hebben er al een aantal geïncasseerd. Maar toch moeten we dit weer nabespreken en dan op naar Rosenborg. Die wedstrijd zal gewonnen moeten worden", doelde hij op de ontmoeting in de play-offs van de Europa League van volgende week.

Het dramatische incident met Abdelhak Nouri, die bij een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen met hartproblemen naar de grond zakte, wierp een donkere schaduw over de voorbereiding van Ajax. Vervolgens zat het ook op sportief vlak niet mee, want OGC Nice zette de Amsterdammers de voet dwars in de voorronde van de Champions League.

De nieuwe trainer zag zijn spelers defensief verzaken bij een voorsprong van 1-0 op Heracles. Dat leidde uiteindelijk tot twee goede counters van de thuisploeg en een nederlaag voor Ajax (2-1).

Organisatie

In de return tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League vergat Ajax bij een voorsprong van 2-1 ook al te verdedigen, zodat de Fransen konden profiteren (2-2). ,,Dat doen we inderdaad nog niet goed'', erkende een teleurgestelde trainer Keizer. ,,Ook nu gingen we weer vol voor de 2-0 en 3-0. Dat moet ook. Maar we moeten niet uit de organisatie gaan lopen.''

Sanchez

Keizer moest bovendien vandaag vlak voor de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles zijn basisopstelling wijzigen, omdat werd besloten Davinson Sánchez buiten de selectie te laten. 

,,Davinson heeft te veel aan zijn hoofd'', doelde de coach op de belangstelling die Tottenham Hotspur voor de verdediger heeft. ,,Hij vond zichzelf niet gemotiveerd genoeg. Van mij hoeft hij niet weg. Er moeten een aantal dingen worden uitgesproken en ik hoop dat hij er dan weer bij is.''

,,Zijn afwezigheid had geen invloed op het resultaat, om dat als excuus te gebruiken zou veel te makkelijk zijn."