Volledig scherm
Sparta-trainer Alex Pastoor. © Pro Shots

Pogba kondigde via appje zijn vertrek bij Sparta aan

In de voetballerij gebeuren soms vreemde dingen. Maar de wijze waarop Mathias Pogba afscheid nam van Sparta is vermoedelijk nog niet heel vaak voorgekomen. 

Door Dennis van Bergen

De spits, cultheld op Het Kasteel, was met de Rotterdamse club al enige weken mondeling akkoord over een nieuw contract. Totdat de spits deze week tot andere inzichten kwam. Via een Whatsapp-bericht vertelde hij coach Alex Pastoor dat hij het toch maar voor gezien hield bij de club, die morgenavond de competitie aftrapt met een uitwedstrijd tegen VVV (18.30 uur).

Volledig scherm
Mathias Pogba © pro shots

,,Een normale wedstrijd'', zo betitelt Pastoor het treffen tussen de twee laatste kampioenen van de eerste divisie. Een treffen waarin de coach, de geblesseerde Janne Saksela en Paco van Moorsel daargelaten, kan putten uit een volledige selectie. ,,We staan er goed voor. Ook de nieuwelingen maken een prima indruk. We gaan met alle vertrouwen naar Venlo’', stelt Pastoor, die zijn selectie mede door het vertrek van Pogba nog wel hoopt te versterken met een aanvaller. Wie dat wordt is nog onduidelijk, ook voor Sparta zelf. 

Spits

Vaststaat in elk geval dat de vorig seizoen gehuurde Marin Pusic niet terugkeert in Rotterdam-West. ,,In Ragnar Ache hebben we een jongen die zich geweldig ontwikkelt'’, zegt Pastoor, die in Dalibor Volas zijn eerste spits heeft, ,,maar het zou goed zijn als we er nog een andere aanvaller bij kunnen halen.’'

Punt is alleen: het geld. Sparta had bijvoorbeeld ook contacten met spelers die nu naar FC Utrecht zijn gegaan. Alleen valt met dat type clubs domweg niet te concurreren. Om die reden zegt de Rotterdamse club vooral bij jonge buitenlandse talenten uit te zijn gekomen. Pastoor: ,,Het is wel een zaak die aandacht heeft, hoor. Want voor de identiteit van een club is het natuurlijk het mooiste om veel Nederlandse spelers te hebben. Alleen moeten die spelers wel haalbaar zijn.’'

Volledig scherm
Loris Brogno © foto: Carla Vos

In principe wil Sparta de huidige groep spelers intact houden. Al staat de Rotterdamse clubleiding niet per se onwelwillend tegenover een vertrek van Loris Brogno en Paco van Moorsel, van wie eerstgenoemde morgen vermoedelijk wel in de basis start tegen VVV. De technische leiding is tevreden over hen wanneer zij hun niveau halen. Feit is echter dat de twee niet bepaald constant zijn in hun prestaties. Mochten clubs informeren naar deze spelers, dan valt over een transfer te praten. Afhankelijk uiteraard van het feit of Sparta zelf nog vervangers kan halen.

VVV-Sparta begint zaterdag om 18.30 uur in stadion De Koel.