Volledig scherm
Joël Veltman probeert langs Brandley Kuwas van Heracles te komen. © ANP Pro Shots

Veltman: Duidelijk dat er spelers bij moeten

Ajax-aanvoerder Joël Veltman was duidelijk na de pijnlijke nederlaag (2-1) tegen Heracles. ,,De gifbeker is heel groot en moet helemaal leeg,’’ zegt hij over de dramatische competitiestart en de eerdere uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen OGC Nice. ,,Hier zijn geen excuses voor. De tweede helft deden we maar wat."

Door Daniël Dwarswaard

Volgens Veltman is het kraakhelder dat directeur spelerszaken Marc Overmars nog aan de bak moet de laatste weken van de transferperiode. ,,Ik en andere spelers hebben aangegeven dat er nog spelers bij moeten. Dat was het standpunt voor deze nederlaag al. Een buitenspeler, misschien een ervaren middenvelder en een paar goede verdedigers."

En daar komt dan nog bij dat Davinson Sánchez waarschijnlijk vertrekt naar Tottenham Hotspur. Een eerste bod van veertig miljoen euro werd door Ajax geweigerd, maar tegen Heracles deed de Colombiaan niet mee omdat hij volgens trainer Marcel Keizer motivatieproblemen heeft door de perikelen.

Veltman: ,,Ik zag zijn kleding al niet liggen en tijdens de bespreking hoorden we dat hij er niet bij was. Zijn vertrek zou natuurlijk een aderlating zijn. Dat is het altijd als een belangrijke basisspeler wegvalt."

Net als vorig jaar maakt Ajax een pijnlijke start. Ook toen was de selectie niet op orde. ,,Natuurlijk is het fijner als de selectie in de voorbereiding op orde is, maar dat mag nooit een smoes zijn voor deze nederlaag."