Volledig scherm
© Shutterstock

Modestad Milaan

Thuisbasis van topontwerpers Versace en Armani én de ‘uitvinders’ van risotto alla milanese: winkelwalhalla Milaan is synoniem aan stijlvolle mode, design en lekker eten. Maar ook in vele andere opzichten is Milaan een ‘rijke’ stad.

Waar starten?

Op de Dom natuurlijk. De Duomo Santa Maria is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld. Beklim het meesterwerk (koop vooraf je tickets via internet!) en geniet van een fabelachtig uitzicht over Milaan.

Volledig scherm
© Shutterstock

Winkelparadijs

Veel stedentrippers bezoeken Milaan vooral om ongenadig te (window)shoppen. En gelijk hebben ze, want de winkelhoofdstad van Europa is met recht een shopper’s paradise. De winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II is met haar mozaïekvloer en glazen koepel een bezienswaardigheid op zich. En natuurlijk hebben alle grote namen hier een winkel. In de Gouden Vierhoek (wijk Monte Napoleone) vind je de duurste en mooiste winkels.

Volledig scherm
© Shutterstock

Uitgaan

Maar Milaan is meer dan een modestad: het is ook het economisch hart van Italië en dus een rijke stad. Flaneren, eten (bijvoorbeeld op een terrasboot) en drinken kan heel goed in de sfeervolle wijk Navigli. De wijk met grachten (kanalen) in het zuidwesten van de stad is ook dé uitgaanswijk.

Volledig scherm
© Shutterstock

Theater

Cultuursnuivers brengen een bezoekje aan La Scala Theater, ook volgens niet-Milanezen een van de mooiste theatergebouwen ter wereld. Of vergapen zich aan Leonardo da Vinci’s beroemde Laatste Avondmaal, in het klooster bij de Santa Maria delle Grazie. Bezoek vervolgens La Vigna di Leonardo, de wijngaard van Leonardo, een mooie tuin met museum.

Volledig scherm
© Shutterstock

Waarom Milaan?

1. Winkelwalhalla met alle grote modehuizen en fraaie boetieks.

2. Doe als de Milanezen en bezoek voetbaltempel San Siro (Stadio Giuseppe Meazza).

3. Geniet van Italiaanse sferen en geef je over aan lokale gerechten als risotto alla milanese, ossobuco of escalopa milanesa, gepaneerd stuk vlees.

Tip: Rond of op 7 januari begint de uitverkoop!