Burgemeester Pauline Krikke
Volledig scherm
Burgemeester Pauline Krikke © ANP

PVV Den Haag zegt vertrouwen in burgemeester Krikke op

UpdateDe Haagse fractie van de PVV heeft vanavond haar vertrouwen opgezegd in burgemeester Pauline Krikke. Aanleiding is het nieuws dat de politie in maart een tip had gekregen dat Malek F., de 31-jarige Syriër die deze maand drie mensen neerstak in Den Haag, een terroristische aanslag zou willen plegen.

Willie Dille (rechts) bij de installatie in gemeenteraad.
Volledig scherm
Willie Dille (rechts) bij de installatie in gemeenteraad. © NICO SCHOUTEN

De lokale fractie laat weten tijdens de raadsvergadering van 17 mei een motie van wantrouwen in te dienen. ,,De burgemeester heeft de Haagse bevolking bewust voorgelogen door te spreken over een verwarde man terwijl zij nota bene gewaarschuwd was dat hij een aanslag zou gaan plegen. Dit is onacceptabel en levensgevaarlijk'', stelt PVV-raadslid Willie Dille. Ze doelt op de opmerking 'op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt dan dit' van burgemeester Krikke op de dag van de steekpartij. ,,Mensen in Den Haag moeten op de burgemeester kunnen vertrouwen. Dit vertrouwen is compleet weg.''

Vanavond maakt het Openbaar Ministerie bekend dat de politie, de AIVD en gemeentelijke instanties onderzoek hebben gedaan naar een anonieme tip dat de 31-jarige Malek F. een terroristische aanslag zou willen plegen. Uit dat onderzoek is niet gebleken dat hij dat van plan zou zijn en de politie heeft hem dan ook niet aangehouden. Ook uit het onderzoek na de gruweldaad van 5 mei in Den Haag is nog niet duidelijk geworden wat het motief van F. was. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag