Dit schreven buitenlandse media over de steekpartij in de Haagse Grote Marktstraat

VideoDe steekpartij in de Grote Marktstraat in Den Haag was gisteravond wereldwijd nieuws. Buitenlandse media als CNN en BBC berichtten over de drie tieners die naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. 

Volledig scherm
Steekpartij in Grote Marktstraat Den Haag. © Regio 15

Eerder op de dag was er een terreuraanslag in Londen waarbij twee mensen werden doodgestoken en drie andere voorbijgangers gewond raakten. De dader werd doodgeschoten. In de internationale artikelen over de steekpartij in Den Haag werd ook verwezen naar die eerdere terreurdaad. 

‘Er is een klopjacht gaande nadat drie mensen vrijdagavond zijn neergestoken in een drukke winkelstraat in de Nederlandse stad Den Haag', schreef CNN. ‘Video's en foto's op internet tonen winkelend publiek dat wegrent na het incident.’

Quote

Politie verzoekt het publiek contact met hen op te nemen als ze getuige zijn geweest van de aanval

BBS

De politie heeft mensen opgeroepen die beelden hebben van de aanval, deze naar het te sturen, aldus de BBC. ‘Politie verzoekt het publiek contact met hen op te nemen als ze getuige zijn geweest van de aanval.’

The Guardian schrijft:’Een Nederlandse woordvoerder van de politie zei dat het te vroeg was om een motief voor de aanval vast te stellen.’ Dat is overigens een dag na de steekpartij nog steeds zo. Eerder vandaag liet een politiewoordvoerster weten nog niet meer te kunnen zeggen en dat de zoektocht naar de dader onverminderd doorgaat. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Recherche doet onderzoek na de steekpartij. © Regio 15

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag