Volledig scherm
Een persoon wordt gewond afgevoerd Grote Marktstraat © Regio 15

Motief steekaanval op tieners nog onduidelijk

De politie kan nog steeds niet zeggen wat er vrijdagavond precies is gebeurd in de drukke Grote Marktstraat in Den Haag waar een 35-jarige dakloze man met een mes op drie tieners heeft ingestoken.

De man kon pas gisteren aan het einde van de middag worden aangehouden in het centrum van Den Haag. De politiewoordvoerder hoopt later vandaag meer te kunnen vertellen over wat er uit het verhoor van de man in bureau Jan Hendrikstraat is gekomen. Bijvoorbeeld of een terroristisch motief kan worden uitgesloten. ,,Wat we straks weten hangt af van hoe de verhoren verlopen en hoe lang ze met het verhoor door zijn gegaan”, zegt de woordvoerder.

Geschrokken

Veel mensen zijn geschrokken dat de man gistermiddag kennelijk weer in het centrum van Den Haag rond liep. ,,Dan had hij misschien wel weer toe kunnen slaan”, zegt Kelly de Lange (17) die vrijdagavond met haar broer in de gillende en rennende menigte terecht kwam na de steekaanval.

De drie slachtoffers van vrijdagavond, tieners van 13, 15 en 15 uit Den Haag, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp, konden vrijdagavond laat het ziekenhuis verlaten en naar huis. De tieners kenden elkaar niet.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag