Politie Den Haag houdt man (35) aan na steekpartij met drie tieners

Video/UpdateDe politie in Den Haag heeft zojuist een 35-jarige man aangehouden in verband met het steekincident van gisteravond, waarbij drie tieners werden neergestoken op de Grote Marktstraat in Den Haag. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij verhoord zal worden. 

De man werd aan het eind van de middag aangehouden in het centrum van Den Haag. Of hij daar vaker rondloopt en herkend is door omstanders, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. De politie kan niet zeggen of hij onder de noemer ‘verwarde man’ valt. ,,Dat gaan we nu allemaal uitzoeken," aldus een woordvoerder van de politie Den Haag.

De steekpartij ‘met meerdere gewonden’ veroorzaakte - mede door de terroristische aanslag met een mes in Londen een paar uur daarvoor - grote paniek onder koopjesjagers op deze Black Friday en zette alle hulpdiensten en internationale media op scherp.

Het verspreide signalement van de dader waarin hij werd omschreven als tussen de 45 en 50 jaar en licht getint, bleek uren later niet te kloppen. Een nieuw signalement heeft de politie niet verspreid. 

Slachtoffers

De drie tieners, een jongen van 13 en twee meisjes van 15, mochten gisteravond nadat ze in het ziekenhuis waren behandeld wel weer naar huis. De jongeren kenden elkaar niet. De jongen die werd neergestoken komt uit Den Haag. Een van de 15-jarige slachtoffers komt uit Alphen aan den  Rijn, het andere meisje komt uit Leiderdorp. 

Bekijk hier beelden van het onderzoek van de politie gisteravond.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Naar de dader van de steekpartij wordt nog gezocht. © Regio 15
Volledig scherm
De politie doet onderzoek. © Regio 15
Volledig scherm
Naar de dader van de steekpartij wordt nog gezocht. © Regio 15
Volledig scherm
Naar de dader van de steekpartij wordt nog gezocht. © Regio 15