Volledig scherm
Recherche-onderzoek na de steekpartij vrijdagavond. © Regio 15

Videobeelden van Haags PVV-raadslid, vlak na de steekpartij, gaan de wereld over

De videobeelden die het Haagse PVV-raadslid Sebastian Kruis vrijdagavond nam vlak na de steekpartij in de Grote Markstraat, zijn inmiddels de hele wereld overgegaan. De beelden zijn al bijna 85.000 keer bekeken en door veel nieuwszenders in het buitenland gebruikt. 

Op het moment van de steekpartij bevond Sebastian Kruis zich ook in het centrum van Den Haag en was hij getuige van de commotie die was ontstaan. Al snel nadat Kruis de beelden rond 20.30 uur online publiceerde via Twitter, werd hij benaderd door CNN, BBC, Sky News, The Wallstreet Journal, ABC en onder andere Daily Mail met de vraag of ze de beelden mochten gebruiken bij hun berichtgeving over het incident. Inmiddels hebben tal van nieuwszenders het beeldmateriaal overgenomen.

Aangehouden

De politie kan nog steeds niet zeggen wat er vrijdagavond precies is gebeurd in de drukke Grote Marktstraat in Den Haag waar een 35-jarige dakloze man met een mes op drie tieners heeft ingestoken. De man kon pas gisteren aan het einde van de middag worden aangehouden in het centrum van Den Haag. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag