Volledig scherm
Thuisbezorgd.nl bezorgt vanavond op een aantal plekken niet of minder. © ANP

Eten bestellen niet mogelijk door storm: ‘niet verantwoord de weg op te gaan’

Veel mensen die vanavond vanwege storm Ciara eten thuis willen laten bezorgen, komen bedrogen uit. Onder andere Thuisbezorgd.nl, Deliveroo, Domino's, maar ook bezorgsuper Picnic rijden niet of nauwelijks. Het is te gevaarlijk buiten voor de bezorgers.  

Op de website van Domino’s staat al groot dat bezorging vanavond langer kan duren of er dat er mogelijk ‘vanuit veiligheidsredenen’ helemaal geen bezorging plaatsvindt. In Scheveningen, waar de storm straks flink zal toeslaan, mogen bezorgers alleen nog met de auto op pad. ,,We hebben minder auto’s dan fietsen en scooters, dus kunnen er minder bestellingen gereden worden’’, aldus een woordvoerder. 

Ook Thuisbezorgd.nl en Deliveroo bezorgen op een aantal plekken niet of minder. Eerder vandaag maakten bezorgde mensen al melding van gevaarlijke omstandigheden voor de bezorgers. Thuisbezorgd liet daarop weten in nauw contact te staan met experts die het weer in de gaten houden. ,,Zodra zij aangeven dat het niet verantwoord meer is om de weg op te gaan, zullen wij onze bezorgers ook niet de weg op sturen’’, aldus een medewerker vanmiddag. ,,Wij zullen geen medewerker verplichten om te werken. Als zij aangeven dat ze zich niet veilig voelen, hoeven ze niet te werken’’, legt een ander uit. Inmiddels heeft het bedrijf besloten alle bezorgers voorlopig binnen te houden. 

Bezorgsuper Picnic liet gisteren per e-mail aan klanten weten vandaag niet met de kenmerkende elektrische karretjes de weg op te gaan. ‘Veiligheid staat bij Picnic voorop, daarom vinden wij het niet verantwoord om morgen de weg op te gaan.’ Op Twitter complimenteert iemand het bedrijf voor die beslissing, met een foto van een omgevallen bezorgkarretje. ‘Wij hebben onze wagentjes inderdaad liever rechtop, en niet op de zijkant. Doe voorzichtig als je de deur nog uitgaat’, reageert een medewerker. 

Bekijk hier de laatste beelden van de storm:

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.