Volledig scherm
Veel verswaren gaan de container in. © William Hoogteyling

Alle koelwaar moet weg bij de Albert Heijn in Culemborg

De Albert Heijnsupermarkt in Culemborg sluit vanavond om 18.00 uur, twee uur eerder dan normaal om in alle rust de koelvakken weer te kunnen bijvullen die vanwege de stroomstoring gisteravond vandaag zijn leeggehaald.

Ook veel andere winkels hebben schade door de stroomstoring, die veroorzaakt werd door een Apache-helikopter die de bliksemafleiders van een hoogspanningsmast raakte. Slagers en supermarkten hebben het allemaal op eigen manier opgelost, waardoor inwoners mogelijk moeten zoeken naar hun dagelijkse boodschappen. Diverse andere winkels in het centrum van Culemborg bleven maandag de gehele dag dicht.

Bij de Plus-supermarkt in Culemborg zijn de schappen met vlees inmiddels ontruimd. De Coop heeft maandagavond de diepvrieskasten leeggehaald en daarin de producten uit de koeling opgeborgen. Die spullen liggen dinsdag weer in de schappen, meldt het ANP. Werknemers van de Emté-supermarkt hebben volgens een woordvoerster tot in de vroege uurtjes dinsdag de temperaturen van de gekoelde en diepgevroren producten gecontroleerd. ,,Er lag vanochtend een briefje dat alles goed is gebleven, dus we verkopen gewoon.'' 

Schade

Bij de Albert Heijn in Geldermalsen valt het mee met de schade, denkt teamleider Martijn de Lang. Hij schat dat het eerder honderden dan duizenden euro's zullen zijn. De winkel moest een uur eerder dicht toen de stroom uitviel. Koelverse producten als vleeswaren en salades zijn weggegooid. ,,Maar de diepvries bleef koud genoeg. We hebben ook een noodaggregaat, dat scheelt." De winkel is dinsdagochtend weer gewoon open.

Veel restaurants in het gebied hadden maandag hun reguliere sluitingsdag. Ze hadden daardoor geen last van de storing. 

Meer over Culemborg en omgeving? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht