Geert van der Perk met potjes eigengemaakte aardbeienjam op de rollator, naast Noortje en Douwe van Ooijen met de grootste pot pindakaas die ze konden vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert van der Perk met potjes eigengemaakte aardbeienjam op de rollator, naast Noortje en Douwe van Ooijen met de grootste pot pindakaas die ze konden vinden. © Cor de Kock

Vroeger kreeg je geen pindakaas, maar reuzel op je brood

STRUINEN DOOR DE STREEKTweewekelijks struint verslaggever Levien Vermeer door de geschiedenis van deze streek. Zondag 24 januari vieren we Nationale Pindakaasdag, maar wie weet tegenwoordig nog wat een ‘boterham met tevredenheid’ betekent?

 1. ‘Stoppen met je bedrijf om de schade te beperken is soms de beste oplossing. Hoe pijnlijk dat ook is’
  PREMIUM

  ‘Stoppen met je bedrijf om de schade te beperken is soms de beste oplossing. Hoe pijnlijk dat ook is’

  Zodra straks de coronasteun van de overheid aan ondernemers stopt, wordt het waarschijnlijk behoorlijk drukker bij het Ondernemersloket Drechtsteden. Nu, amper twee maanden na de oprichting, heerst er stilte voor de storm. Maar straks is er massaal behoefte aan financiële bijstand. ,,Die golf komt er. Alleen hoe hoog die gaat zijn, dat is de vraag", aldus coördinator Marleen Over van het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), dat aan het loket verbonden is.
 1. Samenvatting: Ajax - FC Groningen
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Tadic beslist Ajax-FC Groningen na misser alsnog vanaf de stip

  7 maart
 2. Dit was Nederland vandaag: 7 maart
  Play

  Dit was Nederland vandaag: 7 maart

Rivierenland