Ellen du Cloux, Hilma Bruinsma, Jacobi de Wildt en Kees Osseweijer (vlnr) van de werkboek die het gedenkboek uitbrengt over Vrijheid in Gorinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen du Cloux, Hilma Bruinsma, Jacobi de Wildt en Kees Osseweijer (vlnr) van de werkboek die het gedenkboek uitbrengt over Vrijheid in Gorinchem. © Cor de Kock

Zoeken naar Gorcumse verhalen over de vrijheid

Wekelijks struinen verslaggevers Levien Vermeer en Matthijs Daniëls door de geschiedenis van de streek. Ze zoeken samen met de organisatie van de Gorcumse Literatuurprijs naar verhalen over vrijheid, die later worden gebundeld in een gedenkboek.

De Gorcumse Literatuurprijs is al vijfentwintig keer uitgereikt aan Nederlandse en Vlaamse schrijvers en dichters die meedoen aan de jaarlijkse schrijfwedstrijd. De afgelopen vijf edities zijn er prijzen voor scholieren uit de regio aan toegevoegd. Tijdens de uitreiking van dit jaar, op 18 maart in Theater Peeriscoop, zijn er in totaal zes prijzen te verdelen: aan volwassenen en aan de boven- en onderbouw (respectievelijk 16 tot 19 jaar en 12 tot en met 15 jaar) van het voortgezet onderwijs, allemaal in de categorieën verhaal en gedicht.

Rivierenland