Volledig scherm
PREMIUM
Politie zoekt op een begraafplaats aan de Beente naar Tanja Groen. De studente verdween in 1993 spoorloos en haar lichaam werd nooit gevonden. © ANP

Politie klopte aan bij kerkhofmedewerker: ‘Er ligt hier een illegaal lijk begraven’

Theo Volkers kreeg eergisteren bezoek van twee politieagenten. De administrateur van het kerkhof in Maastricht moest de volledige namenlijst en de corresponderende grafnummers afstaan vanwege een mogelijke doorbraak in de zaak-Tanja Groen. „Ze zeiden dat er een illegaal lijk begraven lag. Ik vroeg hoe lang geleden. Ongeveer vijfentwintig jaar, zeiden ze. Ik vroeg ‘is het soms Tanja Groen?’ Toen zwegen ze. Ik had de indruk dat ze wel schrokken.”

De administrator overhandigde de hele lijst inclusief de sleutel van het kerkhof. Tot slot kreeg hij te horen dat hij tegen niemand iets mocht zeggen. Samen met kerkhofbeheerder Jan Timmermans is hij deze koude woensdagochtend een kijkje komen nemen bij de begraafplaats. Timmermans wist zelf van niets. „Ik zag dinsdag een aanhanger met een graafmachines”, zegt hij tegen dagblad De Limburger. ,,Ik dacht, mij is niets bekend van een begrafenis. Toen heb ik de grafdelver gebeld. Maar die zei ‘ik mag niks vertellen’.”