Volledig scherm
© ANP

Jan Slagter legt zich neer bij genomineerden Televizier-Ring

Omroep Max-baas Jan Slagter legt zich erbij neer dat het populaire programma Heel Holland Bakt alweer geen kans maakt op de Gouden Televizier-Ring. Hij laat op Twitter weten 'verdrietig' te zijn. ,,Het is jammer", zegt Slagter tegen deze site.

,,Ik heb me erbij neergelegd dat we nooit genomineerd zullen worden. Maar jullie kennen mijn standpunt." Slagter is het er al enige tijd niet mee eens dat stemmen alleen via internet kan en dat is volgens hem moeilijk voor oudere mensen. Zo ging hij vorig jaar uit protest niet naar het Televizier-Ring-Gala. Zijn uitnodiging stuurde hij terug.

Volgens Slagter is het een tekortkoming van de verkiezing dat het niet openstaat voor verandering. ,,Ik kan er dingen over blijven roepen, maar het heeft geen zin. We weten zelf dat Heel Holland Bakt een goed programma is waar miljoenen mensen naar kijken."

Fantastisch en vernieuwend

Vandaag werd bekendgemaakt dat de Televizier-Ring gaat naar De Beste Zangers, Expeditie Robinson of Zondag met Lubach. Deze programma's maken dit jaar wel kans op de Gouden Televizier-Ring, omdat zij de meeste stemmen kregen van het publiek. 

,,Als je wilt weten wie volgens mij de Gouden Televizier-Ring moet winnen, is dat Zondag met Lubach. Ik vind het een fantastisch en vernieuwend programma. Het zou zomaar op NPO1 passen. Daar zet ik mijn geld op." Slagter is er zeker van dat Arjen Lubach en zijn team gaan winnen. ,,Ze hebben een grote achterban. Als Lubach een oproep doet dan zie je dat mensen massaal reageren. Zijn achterban weet ook wel hoe je via internet moet stemmen."