Volledig scherm
PREMIUM
Eetcafe De halve Maan herbergt op dit moment de Zoetermeerse wielrenners vlnr Piet Kamps, Henk van der Wurf en Gerard van Hoven. Ze hebben er al 30 kilometer op zitten. Een prachtige route via de Meije © Peter Franken

Rustpunt met een fijne lunchkaart

TerrassentroffeeDe Halve Maan. 'Een dorstig hart - vermoeid van het gaan - rust wat uit - bij de Halve Maan', staat op de gevel van het gelijknamige eetcafé in De Meije. Daar valt ook te lezen waar de fietspomp staat, dat er een ANWB-fietsreparatiepunt is en dat de elektrische fiets kan worden opgeladen. Het zegt alles over de klandizie.

Volledig scherm
Beoordeling terrassentest © AD

Twintig kilometer moet ik fietsen om bij De Halve Maan in De Meije te komen en dat tochtje is geen straf. Het weggetje de Meije wurmt zich parallel aan het riviertje door de polders waardoor de volgende bocht nooit meer dan 200 meter verder is. Watertoren Pietje Potlood dient als oriëntatiepunt. Het enige irritante is dat het na iedere bocht lijkt alsof Pietje zeven kilometer lang in mijn tempo voor me uit fietst waardoor ik hem nooit in zal halen.

Maar als het dan toch lukt, is als beloning het terras van De Halve Maan niet ver meer. Het terras ligt naast het eetcafé. Op deze doordeweekse dag zijn iets minder dan de helft van de ongeveer veertig tafeltjes bezet. Ik ben niet de enige fietser en gelukkig niet de enige die niet in strak lycra gekleed is. Bij de ene senior staat het sportieve kloffie namelijk iets beter dan bij de andere.

In samenwerking met indebuurt Woerden