Volledig scherm
© AP

Chauffeur bestelbus is monteur, had gasflessen nodig voor werk

De Spaanse bestuurder van de bestelbus met gasflessen die gisteren in Rottedam is aangehouden blijkt een monteur. De man zou onder invloed zijn geweest, maar kon wel een logische verklaring voor de flessen in zijn voertuig geven. Hij had ze nodig voor zijn werk.

De man werd gisterenavond aangehouden door de Rotterdamse politie omdat hij de Mijnsherenlaan op- en afreed, in de buurt van de Maassilo waar de band Allah-Las zou spelen. De politie vreesde dat zijn wagen verband hield met de vermoede terreurdreiging rond het optreden van de band, waarover de politie in Rotterdam getipt werd door de Spaanse politie.

De man werd aangehouden en zijn bus onderzocht door de explosievendienst. Zij troffen niets aan behalve de gasflessen. Een huiszoeking leverde geen link op met de terreurdreiging op dat moment bij de Maassilo. 

De man wordt nog vastgehouden voor nader verhoor. Zijn verklaring wordt vandaag verder onderzocht.

Naast de chauffeur van de witte bestelbus heeft de politie vannacht ook een 22-jarige man uit Brabant aangehouden. Er is vannacht een uitgebreide huiszoeking gedaan. De man wordt verhoord.