Volledig scherm
De Dordtse Jennifer Evenhuis komt misschien ook wel in aanmerking voor een rol in The Passion. © Milan Rinck

Het speculeren over Dordtenaren in The Passion is begonnen

Het speculeren kan beginnen: welke bekende Dordtenaren krijgen misschien wel een rolletje in The Passion op 18 april? De productiemaatschappij laat nog niets los over de cast, maar AD De Dordtenaar geeft alvast een voorzetje.

Volledig scherm
Antoin Peeters. © ANP Kippa

RTL-nieuwslezer Antoin Peeters komt wellicht in aanmerking voor de rol van de verteller die de avond aan elkaar praat. De Dordtenaar heeft tenslotte de nodige ervaring voor de camera en het zou niet voor het eerst zijn dat een nieuwslezer deze rol op zich neemt: tijdens The Passion in de Bijlmer was voormalig NOS-nieuwslezeres Noraly Beyer de verteller.

Een naam die al meerdere malen genoemd is door lezers van AD De Dordtenaar is de 71-jarige Noble, die onlangs schitterde in The Voice Senior.

René van der Gijp als Pilates? Wie weet. The Passion wordt uitgezonden op donderdag, dus Veronica Inside hoeft de ex-profvoetballer er in ieder geval niet voor te laten schieten. Tijdens de vorige editie nam Arjan Ederveen de rol van Pilatus op zich.

Volledig scherm
René van der Gijp. © ANP Kippa

The Passion zoekt negen discipelen die Jezus vergezellen tijdens zijn 'laatste uren'. Met de in Dordrecht geboren zusjes van OG3NE erbij hoeven er nog maar zes anderen gezocht te worden.

Oud-presentator Victor Dekoninck is verknocht aan Dordrecht. Wie weet wil hij wel aan drie miljoen kijkers laten zien hoe mooi zijn stad is. De rol van verslaggever is nog vrij. Misschien kan hij Bert van Leeuwen opvolgen? De verslaggever loopt met de mensen mee die het grote, lichtgevende kruis kilometers door de stad dragen.

Volledig scherm
Merel Baldé © Copper en co

Nederlands bekendste bioloog komt ook uit Dordrecht, maar of Freek Vonk naast dieren spotten ook de nodige hoge noten kan raken is niet bekend. Wellicht kan hij bij OG3NE aansluiten als discipel?

Voor actrice, cabaretière en presentatrice Jennifer Evenhuis is The Passion in Dordrecht een thuiswedstrijd. Even op de fiets, een paar nummers zingen op het podium en 's avonds weer thuis op de bank. We zoeken nog iemand voor de rol van Maria en de 'bloedvloeiende vrouw' is ook nog vrij.

De Dordtse zangeres en actrice Merel Baldé zou zomaar in aanmerking kunnen komen om een van de liedjes te vertolken tijdens The Passion. Ze had al eens een hoofdrol in de musical Soldaat van Oranje, dus ze weet wat het is om live te zingen voor een groot publiek.

Volledig scherm
Everon Jackson Hooi. © ANP Kippa

De in Dordrecht geboren Celinde Schoenmaker staat al enige tijd op de planken als musicalartiest. Ze speelde hoofdrollen in onder meer Les Misérables en The Phantom of the Opera. Wordt haar volgende grote rol er eentje op het podium van The Passion?

Ook Everon Jackson Hooi groeide op in Dordrecht. En ook al woont hij er niet meer, hij kent de stad vast nog op zijn duimpje. Ideaal als je als discipel de stad moet doorkruisen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht