Volledig scherm
Het Maartensgat in Dordrecht. © Ilse van Driel/AD

Podium The Passion komt bij Maartensgat: 10000 man verwacht

Het hoofdpodium van The Passion komt bij het Maartensgat te staan, vlak bij de Grote Kerk in Dordrecht. 

Waar het podium precies komt, is niet bekend. Of het in het water geplaatst gaat worden, wil de omroep nog niet bevestigen. ,,Maar we gaan bijzondere dingen doen om daar ruimte te creëren voor de naar schatting 10.000 man die we ongeveer verwachten op die plek", laat Cornelis Vlot van de EO weten. 

Vandaag werd bekend dat The Passion op 18 april 2019 neerstrijkt in Dordrecht. Het kruis dat zo'n twee tot drie kilometer door de stad wordt gedragen, is al gespot in Dordrecht, op een ponton bij de Merwekade. 

De omgeving leent zich volgens de omroep perfect voor het podium waar uiteindelijk alles samen komt tijdens het muzikale spektakel. ,,Het is een heerlijk, authentiek stadsgezicht. We willen altijd echte Nederlandse steden in beeld brengen. In de Bijlmer was het dit jaar meer het beeld van een metropolis, volgend jaar laten we een echte, authentieke Hollandse stad zien", aldus Vlot. 

Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan de kade bij het Maartensgat. In opdracht van de gemeente wordt de kade gereconstrueerd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht