Volledig scherm
Ajacied Justin Kluivert viert de 1-1 op Woudestein. Het eerste doelpunt van de Amsterdammer in de Eredivisie. © ANP Pro Shots

Kluivert jr maakt eerste goal tien jaar en één dag na vaders laatste

Exact tien en een dag na de laatste van Patrick Kluivert heeft zijn zoon Justin vandaag in Rotterdam zijn eerste Eredivisietreffer laten aantekenen. Het betekende de gelijkmaker (1-1) tegen Excelsior.

Kluivert sr. scoorde in 2007 voor het laatst als speler van PSV tégen Ajax. Bij de goal van Justin Kluivert vandaag was hij enkele maanden jonger dan toen zijn vader voor het eerst scoorde in de Eredivisie. Justin Kluivert is vandaag 17 jaar en 318 dagen, Kluivert sr. was 18 jaar en 58 dagen oud toen hij voor het eerst een doelpunt maakte in de Eredivisie.

OptaJohan on Twitter

10+1 - It has been 10 years and one day since the last time a Kluivert scored in the Eredivisie (@patrickkluivert for PSV vs Ajax). Heir.

GracenoteNetherlands on Twitter

Justin Kluivert, 17 jaar en 318 dagen, maakt zijn 1e Eredivisie-goal. Zijn vader Patrick was 18 jaar, 58 dagen bij zijn 1e Eredivisie-goal.

  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'