Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies. © Maartje Brockbernd

Misschien dat een buitenlands suikeroompje FC Dordrecht nog kan redden

COLUMNWie gaat FC Dordrecht redden? De gemeente dus niet en dat is op zich begrijpelijk, want waarom zou je als lokale overheid gemeenschapsgeld stoppen in een bedrijfstak die van opportunisme aan elkaar hangt?

Met die eventuele garantstelling voor een nieuw stadion had ik trouwens nog wel kunnen leven. Maar laten we eerlijk zijn, zelfs al zou de gemeente Dordrecht tot deze vorm van ‘ondersteuning’ gekomen zijn, dan was dat nóg geen garantie geweest voor een zonnige toekomst van onze lokale FC.

 1. Handhaver Richard gaat viral na uitschrijven parkeerboete in Tilburg: ‘Ik laat me niet opnaaien’
  PREMIUM

  Handhaver Richard gaat viral na uitschrij­ven parkeerboe­te in Tilburg: ‘Ik laat me niet opnaaien’

  TILBURG - Handhaver Richard (58) uit Dordrecht oogst deze week veel lof na het uitschrijven van een boete aan een foutparkeerder in Tilburg. Een video van de actie is op internet in nog geen dag tijd zo'n 350.000 keer bekeken en de teller loopt nog hard door. Richard zelf is vooral blij dat hij handhavers in een positief daglicht heeft kunnen stellen. ,,Ik heb een héél mooi beroep.”
 2. Vrachtwagenchauffeur die 21 Afghanen smokkelde, onder wie een zwangere vrouw die een miskraam kreeg, moet zes jaar de gevangenis in
  PREMIUM

  Vrachtwa­gen­chauf­feur die 21 Afghanen smokkelde moet zes jaar de gevangenis in

  De Roemeense chauffeur Viorel B. is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor mensensmokkel. B. werd vorig jaar mei in Hoek van Holland betrapt met 21 Afghaanse migranten in z’n vrachtwagen op weg naar de ferry naar Engeland. Ze zaten in schrijnende omstandigheden opeengepakt in een verborgen ruimte. Als ze niet waren ontdekt, zouden zij volgens de rechtbank de reis waarschijnlijk niet hebben overleefd.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

 • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
 • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
 • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
 • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen