Volledig scherm
De raad wil opheldering over de gang van zaken rond de plannenmakerij voor het nieuwe stadion van FC Dordrecht. © ANP

Raad vraagt om opheldering over gesprekken tussen gemeente en FC Dordrecht

Dordtse raadsleden vragen om een feitenrelaas van het college van burgemeester en wethouders over de gang van zaken rond de plannenmakerij voor sportpark Krommedijk en het nieuwe stadion voor FC Dordrecht.

,,Er zijn wel wat momenten geweest waarvan ik me afvraag of ze de toets der kritiek kunnen doorstaan”, zei PvdA’er Cor van Verk tijdens de bespreking over het stadion van FC Dordrecht op het Stadskantoor, woensdagavond. Daarmee doelt hij onder meer op de gesprekken die zijn gevoerd tussen de gemeente en de betaald voetbalclub.

Op een zeker moment zou FC Dordrecht volgens algemeen directeur Hans de Zeeuw de vraag hebben gekregen om te komen met een financieringsplan voor het stadion op basis van een maatschappelijk verantwoorde invulling, waarbij in het stadion ook plaats gecreëerd zou worden voor jeugdzorg en onderwijs. Toen dat plan er eenmaal was, liet de gemeente weten toch van een garantstelling van ruim 17 miljoen voor het hele sportpark Krommedijk af te zien.

Van Verk vroeg in eerste instantie om een onafhankelijk onderzoek door een externe partij. Uiteindelijk is besloten eerst een feitenrelaas van het college te vragen over de gang van zaken van de afgelopen twee à drie jaar. Als dat relaas alsnog aanleiding geeft om een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren, kan dat daarna nog worden besloten.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (42%)
  • Nee, weg met die herrie (28%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (7%)
323 stemmen