Volledig scherm
© Milan Rinck

Riwal stopt als hoofdsponsor van FC Dordrecht

Riwal Hoogwerkers bv trekt zich aan het einde van dit voetbalseizoen terug als hoofdsponsor van FC Dordrecht.

De directie van Riwal heeft bij het bestuur van FC Dordrecht aangeven het hoofdsponsorschap niet meer te verlengen na 1 juli 2020. Het bedrijf was sinds 1997 shirtsponsor en sinds 2006 hoofdsponsor van de club. 

De algemeen directeur van FC Dordrecht, Hans de Zeeuw, noemt het ‘spijtig’ dat de naam van Riwal van het shirt zal verdwijnen. ,,Riwal paste perfect bij FC Dordrecht. We zijn er trots op al die jaren door een lokale partner te zijn ondersteund. (...) In moeilijke tijden bestond ook immer de bereidheid iets extra’s voor de club te doen. We zijn Riwal ontzettend veel dank verschuldigd voor de bijdrage en steun die het ons altijd heeft gegeven. Na al die jaren zal het wennen zijn om het shirt van FC Dordrecht zonder Riwal te zien.’’

Riwal zal wel op andere manieren nauw betrokken blijven bij FC Dordrecht, laat het bedrijf weten. Het Riwal Hoogwerkers Stadion verandert op termijn van naam. Het bedrijf heeft wel aangegeven de club te blijven steunen, totdat er een nieuwe naamsponsor voor het stadion gevonden is.

Goede band tussen FC Dordrecht en Riwal

Met de aankondiging van Riwal om na dit seizoen terug te treden, komt een einde aan één van de langstlopende verbintenissen tussen sportclub en sponsor. Een verbintenis die ontstond door de betrokkenheid tussen de Dordtse familie Schalekamp, de stichters van Riwal in 1968, en de betaald voetbalclub uit de Merwestad.

Dick Schalekamp senior, die in dat jaar de Nederlandse vestiging van Richards & Wallington oprichtte, had jarenlang zitting in het bestuur van de Dordtse betaald voetbalclub en is erelid. In het seizoen 1997-1998 verscheen de naam van Riwal voor de eerste maal op het tenue van FC Dordrecht als rugsponsor. Een jaar later kwam het logo, bij het dertigjarig bestaan van het bedrijf, op het shirt te staan. In datzelfde jaar sprong het bedrijf bij tijdens de gedeeltelijke nieuwbouw van het stadion aan de Krommedijk, dat vanaf het seizoen 2006-2007 – na het afhaken van Trust – ook de naam van Riwal Hoogwerkers ging dragen. 

Hoewel de familie Schalekamp uit het bedrijf verdween, werd twee jaar geleden toch besloten om het (hoofd)sponsorcontract nogmaals te verlengen. Nu komt er dus een einde aan die langlopende connectie.

Volledig scherm
Riwal Hoogwerkers stopt als hoofdsponsor van FC Dordrecht © BSR Agency

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (25%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (39%)
  • Nee, weg met die herrie (29%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (7%)
397 stemmen