Volledig scherm
Je ziet het, glasarm was in 1971 de trend in de warenhuisbouw. © Het Utrechts Archief

De gedaantewisselingen van het oude C&A-pand aan het Vredenburg

Toen & NuElke week zet Paula Swieringa twee foto’s naast elkaar: een van lang geleden en een recente foto. Wat is er in de tussentijd veranderd? Deze week: het C&A-pand aan het Vredenburg.

Om een beeld te krijgen van trends in de warenhuisbouw door de jaren heen, hadden we hier het liefst vier foto’s neergezet van het oude C&A-pand aan het Vredenburg. Maar goed, met een beetje knip- en tekenwerk lukt het ook. Dus pak potlood en schaar er maar bij.

We beginnen met de foto uit 1971. Het modemagazijn heeft net een grote verbouwing achter de rug en je ziet het: glasarm is de trend. In elk geval de ontwerper, de opdrachtgever en de vergunningverlener vonden het mooi.

In de jaren 90 was transparantie het modewoord. Dus moest er weer wat glas bij. Pak het potlood en teken een rits ramen in de bovenste twee gleuven van de gevel. Zo zag het pand eruit totdat het een jaar geleden opnieuw in de steigers ging voor een derde metamorfose.

Het resultaat daarvan zien we op de foto van nu. Het pand, inmiddels een sportwinkel, is geheel volgens de nieuwste verbouwtrend ‘in oude luister hersteld’. In de stijl die eind jaren 30 nog hypermodern was. Al was de winkel destijds wel de helft kleiner. Dus pak de foto, knip de linkerhelft eraf en voilà: zo zag het modemagazijn eruit toen het zeventig jaar geleden voor het eerst geopend werd.

Meer afleveringen zien van Toen & Nu? Klik dan hier!

Volledig scherm
In oude luister herstellen is de trend in de verbouwwereld. En dus is het oude C&A-pand weer teruggebracht in de stijl die eind jaren 30 hip was. © Paula Swieringa

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht