Volledig scherm
Bureau Langerak in 1997. © AD

Deze politiecaravan op Langerak was slechts een paar weken open

Toen & NuMidden op het bouwterrein van Langerak in Leidsche Rijn werd in 1995 een politiepost geopend. In een caravan, want afgezien van een paar huizen aan de Groenedijk was er verder nog helemaal niets.

Dat laatste kregen ook de agenten in de gaten. Echt storm liep het niet op Bureau Langerak. Na een paar weken duimendraaien in de caravan hielden de agenten het voor gezien; de politiepost werd weer gesloten. Alleen de caravan lieten ze staan. Voor de ‘preventieve werking’ die ervan uit zou gaan.

De caravan heeft er zo’n twee jaar gestaan. Maar de preventieve werking ervan viel een beetje tegen. De politie heeft ’m ooit eens aan een hele andere kant van De Meern teruggevonden. Vermoedelijk een geintje van een groep jongeren.

Nu, anno 2018, is het nog een heel gepuzzel om de exacte locatie van de caravan terug te vinden. De plek is onherkenbaar volgebouwd met huizen, winkels en straten. We gokken dat dit de plek is, afgaande op de bomenrij links aan vermoedelijk de Groenedijk. En op de flauwe bocht naar rechts in de weg. Dan moet de bouwweg van toen wel dezelfde zijn als de Langerakbaan van nu. Anders staan we helemaal verkeerd.    

Volledig scherm
Langerakbaan in Leidsche Rijn in 2018. © Paula Swieringa

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht