Vleutensche Wetering ergens tussen 1912 en 1915.
Volledig scherm
PREMIUM
Vleutensche Wetering ergens tussen 1912 en 1915. © Het Utrechts Archief

Kleuters werden regelmatig uit de Vleutensche Wetering gevist

Elke week zet Paula Swieringa twee foto’s naast elkaar:een van lang geleden en een recente foto. Wat is er in de tussentijd veranderd? Deze week: de Vleutenseweg, waar vroeger de Vleutensche Wetering lag. 

Aan de steigers rond de Domtoren te zien, is de foto van toen ergens tussen 1912 en 1915 gemaakt. Toen er nog een vaart door de Vleutenseweg liep en kinderen hier gewoon op straat konden speelden. Het verkeer bestond voornamelijk uit fietsen, handkarren en paard-en-wagens. Héél af en toe kwam er een auto voorbij. Maar dat was dan zo bijzonder dat de kinderen er vanzelf voor opzij gingen, om deze ronkende koets zonder paard eens goed te kunnen bekijken.

  1. John (59) leidt de ‘militaire operatie’ in het Diakonessenhuis: ‘Wij nemen harde besluiten, maar kijken met ons hart’
    PREMIUM

    John (59) leidt ‘militaire operatie’ in Diak: ‘Wij nemen harde besluiten, maar kijken met ons hart’

    Geplande operaties zonder spoed worden afgezegd, OK’s worden omgetoverd tot intensive cares en diensten van soms wel zestien uur, zeven dagen per week, zijn de verpleegkundigen en artsen inmiddels niet meer vreemd. Utrechtse ziekenhuizen krijgen de laatste week voor het eerst te maken met grotere getale coronapatiënten. De man die deze ‘militaire operatie’ in het Diakonessenhuis in Utrecht, met op het moment 48 coronapatiënten, leidt, is John Taks (59), voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht