Volledig scherm
Station Biltstraat in 1908. © Het Utrechts Archief

Waarom niet Station Biltstraat weer nieuw leven inblazen?

De dame op de ov-fiets had misschien graag gewild dat het treinstation aan de Biltstraat er nog was. Dan had ze hier op de trein kunnen stappen, in plaats van helemaal de stad door te moeten naar Utrecht Centraal.

Dagelijks reizen veertigduizend mensen heen en weer tussen het centraal station en Utrecht-Oost. Vooral naar de Uithof (Science Park). Sommigen proppen zich in een stampvolle bus, anderen wagen zich met de fiets tussen de massa.

Volledig scherm
De lege ruimte tussen de sporen in 2018. © Paula Swieringa

Nu zijn ze bezig met de aanleg van een tramlijn tussen West en Oost, maar volgens verkeersdeskundigen kan ook die Uithoflijn het groeiende aantal reizigers straks niet aan. Dus wordt gekeken of er niet meer bussen kunnen rijden vanaf andere stations in de buurt van de Uithof, zoals station Bunnik, Bilthoven en Driebergen-Zeist.

Maar waarom niet ook het oude stationnetje in de Biltstraat weer nieuw leven inblazen? Van 1885 tot 1939 stopte hier de trein tussen Hilversum en Lunetten. Het stationshuisje en het ‘eilandperron’ zijn pas in 1961 weggehaald, maar de treinsporen liggen hier nog altijd wat verder uit elkaar. Je zou er zo weer een perron tussen kunnen zetten. 

Waarom niet eigenlijk?

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

  • Mee eens (83%)
  • Niet mee eens (17%)
2364 stemmen