Volledig scherm
© AP

Trump haalt enkele uren voor top nog uit naar 'losers en haters'

Enkele uren voor zijn historische ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft president Donald Trump nog uitgehaald naar de 'haters en losers' die niet in hem geloven. ,,Alles komt in orde", tweette hij.

,,Het feit dat ik een ontmoeting heb, is een groot verlies voor de VS, zeggen de haters en losers. We hebben onze gijzelaars, de tests, onderzoeken en alle raketlanceringen zijn gestopt, en iedereen die van het begin af aan beweerden dat ik fout zat, hebben niets meer te zeggen. Alles komt in orde."

Het bericht, waarin Trump verwijst naar de vrijlating van drie Amerikaanse gevangenen door Noord-Korea in mei en naar de belofte van Kim om het nucleair programma stop te zetten, werd gepost rond middernacht Nederlandse tijd. Dat is drie uur voor het begin van het gesprek met Kim, dat om 9 uur Singaporese tijd van start gaat.

De VS hopen dat de onderhandelingen leiden tot de denuclearisatie van Noord-Korea, en bieden in ruil daarvoor veiligheidsgaranties aan het regime van Kim Jong-un.

Trump liet via Twitter weten dat de besprekingen in Singapore tussen ambtenaren uit de Verenigde Staten en Noord-Korea zijn begonnen en dat ze 'goed en snel verlopen'. ,,Maar uiteindelijk maakt dat niets uit. We zullen snel weten of een echt akkoord, niet een zoals die in het verleden, mogelijk zal zijn", schreef Trump dinsdagochtend (plaatselijke tijd).

Ook tweette de president over de Amerikaanse beurs die 'sinds de verkiezingen met 40 procent gegroeid is', en schepte hij op over lage werkloosheidscijfers, zeker bij zwarten, latino's en vrouwen. ,,Het grootste vertrouwen ooit", besloot hij.