Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Guus Hiddink, Rinus Michels, Johan Cruijff en Phillip Cocu. © ANP, Pro Shots

Dit is de beste trainer ooit uit de eredivisie

Phillip Cocu is de nieuwe nummer 1 op de lijst van trainers met het hoogste winstpercentage in de historie van de eredivisie. In de eregalerij staat zijn leermeester Guus Hiddink nu op twee. (Stem hieronder op een poll)!

Door Maarten Wijffels

Meer dan 150 wedstrijden coachte Phillip Cocu in de eredivisie. Wie ze bijna allemaal live in het stadion volgde, herkent ondertussen de rode draad. Zoeken naar controle, dát typeert Cocu in zijn werk als trainer-coach het meest. Onder die noemer zijn allerlei ingrepen en keuzes te plaatsen uit bijna vijf seizoenen PSV.

Controle, dat is met een vijfde verdediger beginnen in twee Champions League-duels met Atlético Madrid om een plaats in de kwartfinales. Controle, dat is ook met vijf achterin eíndigen tegen Manchester United, omdat je op Old Trafford een gelijkspel in handen hebt.

Lees verder onder het kader!

  1. Duitsers hopen op een weerzien Thon en Koeman

    Duitsers hopen op een weerzien Thon en Koeman

    Olaf Thon is er morgen bij als de interland Duitsland-Nederland wordt gespeeld in zijn Gelsenkirchen. De voormalig international van Duitsland speelde onder meer voor Schalke 04, er staat zelfs een Olaf Thon Museum in de stad. Duitse media kijken al uit naar een weerzien van Thon met Koeman, de man die na de door Oranje gewonnen halve finale tegen West-Duitsland in 1988 pontificaal zijn achterste afveegde met het net geruilde shirt van Thon.