Isabelle Wildenburg poseert op Ibiza in haar zelfgemaakte jumpsuit die ze later die dag gaat veilen.
Volledig scherm
PREMIUM
Isabelle Wildenburg poseert op Ibiza in haar zelfgemaakte jumpsuit die ze later die dag gaat veilen. © Tony Pérez

Net afgestudeerd verkoopt Isabelle (22) een jumpsuit voor 11.000 euro en werkt ze in Dubai aan de opbouw van haar merk

In de rubriek Hoe is het nu met? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: modeontwerpster Isabelle Wildenburg (22), die haar kledingcollectie – gemaakt met oude sportspullen – vorig jaar mocht tonen tijdens de Paris Fashion Week.

Op sociale media riep de Leusdense mensen toentertijd op om oude sportspullen en kleding aan haar te doneren. Als voormalig keepster wilde ze de spullen verwerken in haar collectie. Truien met voetbalschoenen als schoudervulling, een jurk met gehalveerde tennisballen en een pak met leren ballen op de knieën en schouders werd het resultaat. En als hoogtepunt mocht ze als jongste designer de collectie van haar kledingmerk D1RT laten zien tijdens de Paris Fashion Week.

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht