Volledig scherm
De kudde olifanten in DierenPark Amersfoort © DierenPark Amersfoort

Verzorgers slapen tussen de olifanten in afwachting van bevalling

Dierenverzorgers in DierenPark Amersfoort wachten in spanning op de geboorte van het jong van olifant Indra. Om de aanstaande moeder en de olifantenkudde goed in de gaten te kunnen houden, slapen de dierenverzorgers de komende tijd meerdere keren in het binnenverblijf van de olifanten. 

Olifant Indra kan elk moment bevallen van een jong. “Wij verwachten de kleine binnen nu en een aantal weken”, vertelt dierverzorger Rob Saris. “Wij slapen nu daarom een aantal keer bij de olifantenfamilie om hen te observeren en, als het goed is, erbij te zijn als het zover is.”

“Het is voor ons heel leerzaam om de kudde te observeren rondom de bevalling. Vandaar dat ik mijn hangmat uit de kast trek om tussen de grijze reuzen te slapen. Waarschijnlijk wordt het kleintje vroeg in de ochtend geboren en wij hopen daar natuurlijk bij te zijn.” De verzorgers verwachten geen complicaties tijdens de bevalling.

Sms

Wie een seintje wil krijgen zodra het olifantje ter wereld is, kan zich aanmelden voor een sms-alert door ‘olifantje’ te sms-en naar 3669.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort