Bewonerscommissie-voorzitter Ben Herman op de Reinier de Graafweg. ,,Nu is het nog rustig, maar als alles straks weer volle bak gaat, na de herontwikkeling, passeren hier per dag 20.000 auto's."
Volledig scherm
PREMIUM
Bewonerscommissie-voorzitter Ben Herman op de Reinier de Graafweg. ,,Nu is het nog rustig, maar als alles straks weer volle bak gaat, na de herontwikkeling, passeren hier per dag 20.000 auto's." © Fred Leeflang

Bewoners vrezen overlast van meer dan 20.000 auto’s per dag na herontwikkeling Reinier de Graafweg

De herontwikkeling van de Reinier de Graafweg betekent onder andere een goede aansluiting op de A4, betere bereikbaarheid van het ziekenhuis en minder verkeer door Den Hoorn. Maar de bewoners vrezen straks de overlast van meer dan 20.000 auto’s per dag.

Al toen de eerste plannen voor de reconstructie van de Reinier de Graafweg, dé ontsluitingsweg in Delft-west richting de A4, naar buiten sijpelden, stonden bewoners op hun achterste benen. Nee, ze hadden en hebben niets tegen een mooiere weg, met vrijliggende fietspaden, verkeerslichten bij alle kruispunten, een aparte busbaan en bermen met bomen tussen de rijbanen. Om maar wat te noemen als de vernieuwde Reinier de Graafweg ergens dit jaar, zo is de planning, gereed is.

In samenwerking met indebuurt Delft