Wethouder Stephan Brandligt: ,,Als gemeente hebben we de middelen om  ondernemers eenmalig te ondersteunen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Stephan Brandligt: ,,Als gemeente hebben we de middelen om ondernemers eenmalig te ondersteunen.” © Fred Leeflang

Gemeente Delft komt miljoenen tekort: ‘Koop lokaal!’

Delftse ondernemers hoeven dit jaar geen reclamebelasting te betalen. Dat kondigt de Delftse wethouder Stephan Brandligt aan. Eerder werd  bekend dat Delftse horeca-ondernemers zijn vrijgesteld van de jaarlijkse precarioheffing voor hun terrassen. 

De reclamebelasting wordt betaald voor het plaatsen van reclameborden aan onder meer de gevels van winkelpanden. Het schrappen is een meevaller van enkele tientallen tot duizenden euro’s voor ondernemers. De maatregel is bedoeld om hen een steuntje in de rug te geven. Als gevolg van de coronacrisis kampen veel ondernemers met grote omzetverliezen.

  1. Delftenaren weten weg naar terras weer goed te vinden
    Play

    Delftena­ren weten weg naar terras weer goed te vinden

    Met een zucht van verlichting bij horeca-ondernemers én bezoekers openden vanmiddag de terrassen in het centrum van Delft weer. En zelfs het weer hielp mee bij deze mijlpaal. Zo trokken de Delftenaren massaal naar de Markt en de Beestenmarkt om plaats te kunnen nemen, op gepaste afstand, op de terrassen. Bij alle zaken liep er een gastvrouw of -heer rond om de mensen op te vangen, ze twee gezondheidsvragen te stellen en ze te begeleiden naar een geschikt tafeltje.

In samenwerking met indebuurt Delft