Koningin Máxima bezoekt Voedselbank Delft:
Samenwerken om mensen met schulden tijdig te helpen

VideoKoningin Máxima heeft tijdens haar bezoek vandaag aan Voedselbank Delft gepleit voor samenwerking tussen gemeente, bedrijven en maatschappelijke organisaties, om mensen met problematische schulden tijdig te kunnen helpen.

De koningin kreeg een rondleiding in het distributiecentrum aan de Schieweg en sprak met vrijwilligers over het samenstellen en verdelen van de voedselpakketten tijdens de coronacrisis. Voedselbank Delft is sinds het uitbreken van de coronacrisis gewoon open gebleven. Sterker nog: het heeft in de eerste drie weken van de lockdown ook de taken van het distributiecentrum in Den Haag overgenomen. Met hetzelfde aantal vrijwilligers werden negen extra voedselbanken bevoorraad. Peter Vogelaar, voorzitter van het bestuur van Voedselbank Delft, is dan ook blij dat de koningin is gekomen: ,,Het is een erkenning voor het harde werk van onze vrijwilligers.”

  1. Delftenaren weten weg naar terras weer goed te vinden
    Play

    Delftena­ren weten weg naar terras weer goed te vinden

    Met een zucht van verlichting bij horeca-ondernemers én bezoekers openden vanmiddag de terrassen in het centrum van Delft weer. En zelfs het weer hielp mee bij deze mijlpaal. Zo trokken de Delftenaren massaal naar de Markt en de Beestenmarkt om plaats te kunnen nemen, op gepaste afstand, op de terrassen. Bij alle zaken liep er een gastvrouw of -heer rond om de mensen op te vangen, ze twee gezondheidsvragen te stellen en ze te begeleiden naar een geschikt tafeltje.

In samenwerking met indebuurt Delft