Marktmeester Paul Nijhuis kan minder kramen kwijt, maar is erg blij dat het leven op de markt weer voorzichtig terugkeert. ,,We kunnen op de Markt, de Brabantse Turfmarkt en Burgwal zeventig kramen kwijt van vier meter breed."
Volledig scherm
PREMIUM
Marktmeester Paul Nijhuis kan minder kramen kwijt, maar is erg blij dat het leven op de markt weer voorzichtig terugkeert. ,,We kunnen op de Markt, de Brabantse Turfmarkt en Burgwal zeventig kramen kwijt van vier meter breed." © Karl Flieger

Markt keert langzaamaan terug: Stofjes en hoesjes mogen (op afstand) weer verkocht worden

Bezoekers van de Delftse markt kunnen daar vanaf morgen weer terecht voor stofjes, hoesjes en andere 'non-food' artikelen. Marktmeester Paul Nijhuis is blij dat de coronateugels iets mogen vieren.

Deze week verhuist de donderdagmarkt in verband met Hemelvaartsdag naar woensdag. Maar dat is niet het enige nieuws. Door de iets minder strenge coronamaatregelen mogen naast voedingsartikelen ook weer allerlei gebruiksvoorwerpen worden verkocht. Met mate, dat wel. ,,We kunnen op de Markt, de Brabantse Turfmarkt en Burgwal zeventig kramen kwijt van vier meter breed", vertelt marktmeester Nijhuis. ,,Dat is minder dan in de normale situatie; elke ondernemer moet ruimte inleveren. Maar daardoor kunnen de bezoekers van de markt wel weer voor meer terecht dan alleen de noodzakelijke boodschappen."

In samenwerking met indebuurt Delft