Anke Remijn: ,,Geef een kind een compliment voor zijn inzet en doorzettingsvermogen, nooit over zijn intelligentie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Anke Remijn: ,,Geef een kind een compliment voor zijn inzet en doorzettingsvermogen, nooit over zijn intelligentie.” © Fred Leeflang

Thuisonderwijs rampzalig voor kinderen met leerproblemen

Afstandsonderwijs is een ramp voor kinderen die moeite hebben met plannen. Die waarschuwing geven twee grote huiswerkbegeleidingsbureaus in Delft. ,,Vooral kinderen met leerproblemen dreigen in de problemen te komen”, aldus Martijn Kirsten, oprichter van het Talentenhuis Delft.

Al wekenlang krijgen kinderen van de middelbare school onderwijs op afstand. En nog steeds is niet duidelijk wanneer ze weer naar school kunnen gaan. Het Talentenhuis Delft en Investeren in Leren, twee grote Delftse huiswerkinstituten, luiden daarover de noodklok. Ankie Remijn, eigenaar van Investeren in Leren, maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het afstandsonderwijs voor kinderen die moeite hebben met plannen. ,,Zij hebben moeite de leerstof te overzien en gestructureerd te werken, precies de zaken die nodig zijn bij het afstandsonderwijs.” 

  1. Delftenaren weten weg naar terras weer goed te vinden
    Play

    Delftena­ren weten weg naar terras weer goed te vinden

    Met een zucht van verlichting bij horeca-ondernemers én bezoekers openden vanmiddag de terrassen in het centrum van Delft weer. En zelfs het weer hielp mee bij deze mijlpaal. Zo trokken de Delftenaren massaal naar de Markt en de Beestenmarkt om plaats te kunnen nemen, op gepaste afstand, op de terrassen. Bij alle zaken liep er een gastvrouw of -heer rond om de mensen op te vangen, ze twee gezondheidsvragen te stellen en ze te begeleiden naar een geschikt tafeltje.

In samenwerking met indebuurt Delft