Wandelaars treffen in de ochtend vaak een enorme rotzooi aan in de Delftse Hout.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandelaars treffen in de ochtend vaak een enorme rotzooi aan in de Delftse Hout. © Privéfoto

Vuilnisbelt na avondje feesten: meer toezicht is keihard nodig in Delftse Hout

Bierblikken, lege zakken chips, afgekloven stukken vlees, lachgaspatronen en wegwerpbarbecues inclusief smeulende kooltjes. Overdag genieten drommen Delftenaren van een gezellige picknick in een zonovergoten Delftse Hout. Maar in de avond laten groepen feestvierders vooral heel veel rotzooi achter. ,,Dieren kunnen er dood aan gaan.”

 1. Slappe Bert vertrekt met de staart tussen de benen, adieu!
  PREMIUM
  Column

  Slappe Bert vertrekt met de staart tussen de benen, adieu!

  Zijn eigen partij komt lovende woorden tekort om Bert van Alphen, de plotsklaps vertrokken wethouder van GroenLinks, te bewieroken. Hij heeft het allemaal zo goed gedaan. Vooral de armoedebestrijding. Daar denken de dertig schuldeisers in het Energieacademie-debacle wellicht anders over. Zo ging het stukadoorsbedrijf van Peter Traub bijkans failliet dankzij de gemeente Den Haag - en de wethouder, die zijn poot stijf hield. Nu vertrekt hij met de staart tussen de benen.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Delft