Voorzitter Henny Schenkels van de bewonerscommissie en Tjitske en Pier Damstra, medebewoners van de flat aan de Nicolaas Beetslaan in Waddinxveen-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Henny Schenkels van de bewonerscommissie en Tjitske en Pier Damstra, medebewoners van de flat aan de Nicolaas Beetslaan in Waddinxveen-Noord. © Sandra Zeilstra

Tijdelijke oplossing in flat Waddinxveen-Noord: ‘Kapotte lift zorgt niet voor onveilige situaties’

Bewoners van een flat aan de Nicolaas Beetslaan in Waddinxveen-Noord zitten minstens zeven weken zonder lift. Het wachten is op een 240 meter lange kabel uit het buitenland. ,,Erg lastig en ook onhandig, zeker met boodschappen doen”, zegt Sara Rutjens op vijf hoog. 

,,Ik kan dan niet alles in één keer mee naar boven nemen. Gelukkig heb ik mijn man en zoon om mij daar iedere keer mee te helpen.” Buurvrouw Dunja van Otterloo merkt ook dat het vooral de wat seniore bewoners zijn die last hebben van de kapotte lift. ,,Er zijn hier oudere mensen die nu veel minder vaak buiten komen. Ik moet alleen mijn wat grotere kinderen naar school brengen en ophalen, dus mijn leven gaat gewoon door.”

Voorzitter Henny Schenkels van de bewonerscommissie heeft vooral te doen met bewoners op de derde en de vijfde verdieping. ,,Die hebben met hun rollator het meeste last van een kapotte lift, maar uiteraard ook mensen die slecht ter been zijn.”

In samenwerking met indebuurt Gouda