Rechtbankverslaggever Paul Verspeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbankverslaggever Paul Verspeek. © Jan de Groen

Paul luisterde naar honderden verdachten: ‘Iemand die relt, is lang niet altijd een hooligan’

Honderden verdachten zag rechtbankverslaggever Paul Verspeek de afgelopen 25 jaar passeren. Zijn conclusie: iederéén kan een misdadiger worden.

 1. OM eist 10 jaar cel tegen Vlaardinger (29) voor grootste cokesmokkel ooit in Europa: ‘Dit is gi-gan-tisch veel’
  PREMIUM

  OM eist 10 jaar cel tegen Vlaardin­ger (29) voor grootste cokesmok­kel ooit in Europa: ‘Dit is gi-gan-tisch veel’

  Hij wordt verdacht van de grootste drugssmokkel ooit in Europa. Maar liefst 23.000 kilo cocaïne zou Vlaardinger Atif S. Nederland hebben binnengesmokkeld. De recordvangst vertegenwoordigt de duizelingwekkende straatwaarde van twee miljard euro. Het openbaar ministerie wil de Vlaardinger tien jaar achter de tralies zien. Dat bleek vandaag in de rechtbank in Rotterdam.
 2. Politie: inzet leger onvermijdelijk bij code zwart in ziekenhuizen

  Politie: inzet leger onvermijde­lijk bij code zwart in ziekenhui­zen

  De politie en het OM signaleren dat er sprake is van ,,uitputting van medewerkers en middelen” door aanhoudende onrust in het land over de coronamaatregelen. De politie verwacht dat de reguliere en uitstelbare politiezorg daardoor afgeschaald moet worden. ,,Niet vanwege de handhaving van coronamaatregelen, maar om de openbare orde te handhaven, demonstraties te begeleiden en ongeregeldheden te voorkomen en te bestrijden.”
 3. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?