De kandidaten kregen rondleidingen van Rutger de J. in huurwoningen en betaalden borgsommen. Bij de sleuteloverdracht stonden ze met meerdere slachtoffers voor de deur en kwam de fraude aan het licht.
Volledig scherm
PREMIUM
De kandidaten kregen rondleidingen van Rutger de J. in huurwoningen en betaalden borgsommen. Bij de sleuteloverdracht stonden ze met meerdere slachtoffers voor de deur en kwam de fraude aan het licht. © Shutterstock

Stel sloot huurcontract af en betaalde borg, maar bij sleuteloverdracht stonden ze voor dichte deur

Op de oververhitte woningmarkt dachten vijftien huizenzoekers na lang zoeken beet te hebben. Ze kregen van Rutger de J. (31) rondleidingen door huurwoningen in Rotterdam en Papendrecht, sloten huurcontracten en betaalden borgsommen van 1500 euro. Bij de sleuteloverdracht stonden ze samen met andere kandidaat-huurders voor een gesloten deur. Ze waren opgelicht.  

  1. Hun huis is verkocht: Mark, Ingrid en kinderen (!) leven straks permanent vanuit een camper
    PREMIUM

    Hun huis is verkocht: Mark, Ingrid en kinderen (!) leven straks permanent vanuit een camper

    De hele week kijkt het gezin Hannessen uit naar de vrijdag. Dan gaan ze erop uit met de camper. Maar Mark, Ingrid en hun drie zoons wilden dat meer. Vaker. Eigenlijk permanent. En dus trekken ze over een paar maanden voor de laatste keer de voordeur van hun huis in Nijkerk achter zich dicht, de wijde wereld in. ‘Thuis is voor ons niet meer een gebouw, maar de plek waar we samen zijn’.