Arie Pothuizen werd honderd jaar en is daarmee de oudste nog levende bewoner van het Elisabeth weeshuis in Culemborg.
Volledig scherm
PREMIUM
Arie Pothuizen werd honderd jaar en is daarmee de oudste nog levende bewoner van het Elisabeth weeshuis in Culemborg. © William Hoogteyling

100-jarige Arie feestelijk onthaald in zijn oude weeshuis: ‘Het voelt nog steeds een beetje als thuis’

Speciaal voor zijn 100ste verjaardag kwam Arie Pothuizen uit Culemborg donderdagmiddag weer even ‘thuis’ om een feestje te vieren: in het Elisabeth Weeshuis, waar hij tussen zijn 3de en 19de woonde. Pothuizen is een van de handvol nog levende ex-wezen uit de instelling, die in 1952 haar deuren sloot.

Daags voor zijn eeuwfeest blikt Pothuizen (6 februari 1920) vanuit zijn appartement op vier hoog in de wijk Voorkoop terug op zijn jeugd. Niet voor het eerst, merkt dochter Lida (67) op, die samen met zus Willy (61) bij hun vader op bezoek is. ,,Hij heeft het verhaal al zó vaak moeten vertellen. Echt leuk was het niet, en je wilt toch niet dat het een treurig artikel wordt.’’ Geen nood, daar zorgt de 100-jarige zelf wel voor. ,,Natuurlijk waren er perioden dat ik veel heb gehuild. Tegelijk heb ik ook goede herinneringen. Onder elkaar waren we als broers en zussen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht